Известие

Collapse
No announcement yet.

Този път пръскалките на чистачките отказаха

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Този път пръскалките на чистачките отказаха

Здравейте отново,
    имам чувството, че Алфата е в период на полуразпад, а аз имам нужда от отделен раздел в този форум, където да излагам проблемите си. Поредния такъв - вчера в дъжда тръгвам да пускам пръскалките, да си измия стъклото - няма никой. Викам си окей, ще долея течност и проблема е решен. Долях и .. пак няма никой. Тече вода, но недостатъчно за да произведе струя. Тече едвам едвам и пада надолу обратно в самите пръскалки. Помислих че са запушени, опитах се да ги отпуша с една кърфица - същата работа.

Като отвориш предния капак, на маркучето което е за чистачките има едно клапанче провери му състоянието.
    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Стори ми се добре, не че и разбирам толкова. Чува се, че помпата работи, но ... няма никой. При опит с кърфица да ги почистя дясната струя пръска на 1-2 см от нея върху капака. До миналата седмица всичко им беше наред, вчера в дъжда за първи път установих проблем.

Comment

Първоначално публикувано от MJ23 Покажи съобщение
        Здравейте отново,
        имам чувството, че Алфата е в период на полуразпад, а аз имам нужда от отделен раздел в този форум, където да излагам проблемите си. Поредния такъв - вчера в дъжда тръгвам да пускам пръскалките, да си измия стъклото - няма никой. Викам си окей, ще долея течност и проблема е решен. Долях и .. пак няма никой. Тече вода, но недостатъчно за да произведе струя. Тече едвам едвам и пада надолу обратно в самите пръскалки. Помислих че са запушени, опитах се да ги отпуша с една кърфица - същата работа.
        Ами опитай наново да регулираш струята на пръскалките чрез винтчето което се намира на всяка от тях отстрани с малака отвертка !Също е възможно да е излязъл някой маркуч отдолу на капака под кората му !Отдолу има един тройник дето мъркучето идващо от помпата се разклонява към всяка пръскалка
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
        sigpic

Comment

Пиша по спомен от няколко години
          Вътре в тройника има гумен клапан. Когато се разпадне през отвор на тройника пръска вода навън.
          Провери тройника при пусната помпа дали не изпуска.
          Alfa Romeo 1.8 TS `98
          sigpic

Comment

Утре ще видя хубаво на светло. Сега проверих друго, когато капака е вдигнат и опитам да пръска си произвежда нормална струя и няма проблем. Когато капака е затворен - няма никой.

Comment

Здравейте отново,
              Тва е твойта тема - http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=86737

Под пластмасата на чистачките, по точно дясната половина има един тройник с клапанче, както са писали колегите, виж дали като пуснеш помпата не тече от него вода, на мен точно такива мизерии ми прави, скъсах се да ръчкам с телчета и топлийки из дупките оказа се че е от него.Вземаш си един тройник за 50-е стинки от някой магазин за рибки и си готов/стига да е с подходящия диаметър/.Освен това някъде по трасето от помпичката до тройника има една снадка при мене впоследствие и тя се счупи и пак подобни драми, слагаш подходяща тръбичка вместо нея или направо сменяш маркуча от -до.По спомен някъде до дясната панта на капака влиза маркуча под пластмасата може да се е прегънал.Има една пореста гума за уплътнение.
              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Здравей,
                и благодаря за съвета! Сигурен ли си, че това е темата, защото не намерих нищо там. Ако е тя - на коя страница да видя.

Comment

Проверяваш клапана, ако неработи ще имаш много слаба струйка, но ще имаш. Ако клапана е здрав - сваляш казанчето с помпичката и маркучите заедно с пръскалките. Пръскалките се разглобяват откъм щуцера за маркуча - дърпаш. Почистваш ги вътре и прокарваш отворите с игла. Казанчето - намотаваш парцал на по-дебела тел и го избърсваш хубаво цялото. Ще забележиш пехтиеста събстанция по него, която запушва пръскалките. Маркучите или почистваш или сменяш. Колкото и да отпушваш пръскалките с игла, ти само избутваш мърсотията навътре и на следващото натискане, пак са запушени. Всичко идва от казанчето.
                  Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Здравей,
                    и благодаря за съвета! Сигурен ли си, че това е темата, защото не намерих нищо там. Ако е тя - на коя страница да видя.
                    Не бе човек, тва е за каръщината.И аз имах перипетий с туй онуй но накрая всичко си дойде на мястото.Тези драми са нормални за годините на колите ни.Провери си системата на пръскалките от помпичката до пръскалките.Моите пръскалки ги слагах да киснат в препарат за почистване на бани и имаше ефект.Използвах и една 50 кубикова спринцовка с маркуче от медицинска система за да ги прочистя под налягане.Някои течности за чистачки облазуват нещо като "сополи", поне аз изкарах някви бели неща от маркучетата миналата зима след като нялях няква течност от бензиностанция на петрол.
                    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Утре ще погледна. Най-странно от всичко ми стана, че при вднигнат капак пръскат без никакъв проблем.

Comment

Виж маркуч да не се притиска някъде от капака.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Утре ще погледна. Най-странно от всичко ми стана, че при вднигнат капак пръскат без никакъв проблем.
                          Ми провери си маркучите, кво толкова го умуваш не знам.

И мисля е крайно време да си напишеш в подписа каква ти е колата. Щото ако не знаем че караш 147 и се почва с неправилни предположения. Не всеки прави разлика, че примерно пръскалките на 147 са на капака, а на 156 на кората.

Преди да пускаш тема за всяко нещо което ти хрумне, не е лошо да положиш малко усилия и да потърсиш.
                          Last edited by tonov; d.m.y г., 21:37.
                          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                          X